Thursday, February 10, 2011

9 måneder!!!!

Jøss, tiden flyr!!! Det skal være visst!

I dag var vi på 9.måneders kontroll med Marcus! Dvs, Nick var hjemme og sov etter nattevakt. Jeg og Marcus derimot, var oppe tidlig, spiste en god frokost, Marcus så på super why mens jeg gjorde meg klar også bar det ivei.
Vi fikk ny lege i dag siden vi har flyttet.. :) Og jeg digger den nye legen til Marcus, hun er kjempe snill, og tok ting veldig seriøst, der andre leger har sagt pytt pytt, det går bra, der tok hun tak i ting og jeg følte meg veldig trygg på at hun kommer til å bli en perfekt lege for gutten vår!!


Marcus ble veid og målt igjen, og han vokser den gutten, det er ihvertfall sikkert!!

Her er en oversikt over vitale mål fra fødsel til 9 mnd, tallene i parantes er hvor han ligger prosentvis i forhold til andre barn på samme alder. Så når det står vekt ved fødsel 36%, så er han større enn 36 prosent av barn i samme alder og 64 prosent er større enn han.


Ved fødsel var Marcus ,

Vekt: 3795 gr (36%)

Høyde:51 cm (25%)

Hodeomkrets: 35,5 cm (19%)


1 mnd:

Vekt: 5500 gr (83%)

Høyde: 58 cm (71%)

Hodeomkrets: 39,8 cm (65%)


3 mnd

Vekt: 6190 gr (99%)

Høyde: 59,5 cm (98%)

Hodeomkrets: 40,8 cm (90%)


6 mnd

Vekt: 8900 gr (85%)

Høyde: 72 cm (95%)

Hodeomkrets: 46 cm (96%)


9 mnd

Vekt: 9550 gr (58%)

Høyde: 76 cm (96%)

Hodeomkrets: 46,5cm (83%)


Han har vokst seg stor og sterk. Legen sa han var en veldig lang gutt :) Og det er han jo, en dame spurte meg til og med om han var over 1 år :D

Han viste seg skikkelig fram, reiste seg opp og gikk omkring i rommet med stolen hennes. Han satt å sa dadda og pappa. Og hun sa han var mye lengre fremme med tanke på utvikling mentalt, fysisk, motorisk og språklig. Hun var veldig fascinert over hvor flink han var. Og assistenten hennes lurte på om han virkelig bare var 9 mnd.

Hun syns han var kjempeflink som kunne så mange ord, for andre barn på samme alder som hun var lege til, bare bablet og var ikke oppe og stod og var ikke like for seg som den lille flinkingen vi har. Hun sa at vi skulle være veldig stolte av han! :D


Så snakket vi en del om allergien til Marcus, og hun tok det svært seriøst, så nå skal vi få time til en allergi lege og teste for 40 ulike matvarer, og vi fikk epi-pen, en sånn som vi setter i låret på han om han skal få en like stor allergisk reaksjon som han fikk da han var 3 mnd gammel.

Føler at vi ble tatt på alvor, er så mange ulike matvarer som Marcus ikke har fått prøve enda, pga av redsel for en alvorlig allergisk reaksjon. Og som dama sa, så er det så lett at han får i seg noe han ikke tåler, de er mobile i denne alderen og putter alt i munnen, så er så deilig å vite at vi er på den trygge siden!!

En liten Marcus oppdate kanskje :)

Måneden som gikk har vært en morsom måned, kjenner jeg likte at han var 8 mnd. :D

Han lærte nye ord og meninger.. Han har vokst masse i lengde og utviklet seg motorisk.

Han har begynt å vise mer interesse for lekene sine, bøkene sine og oss ikke minst.
Veldig glad i å holde rundt oss, nusse oss på kinnet, og bare kose.. Har ikke tid å kose lenge av gangen, men kommer bort til oss støtt og stadig og bar vil holde rundt og kose.

Han har begynt å like mat han må tygge, cheerios, forskjellige frukter og bare elsker mat, hjemmelaget middag er han helt gal etter.

Han har fått en ny tann oppe, den andre fortanna, og jobber fælt med den 4. tanna oppe. Det klør noe sinnsykt i gommene, og sengekanten har fått gjennomgå stakkar. Den er hvit istedet for brun som den skal være :)

Han sier 2 ord men på både norsk og engelsk, så det blir jo tilsammen 4 ord som han behersker.

Pappa og daddy

Hadet og byebye.

Han har begynt å peke, og hvis vi peker på noe og sier se, så ser han mot der vi peker.

Han elsker alt han ikke skal borti, noe som visstnok er helt normalt som jeg har skjønt :D

Han er en veldig bedagelig gutt, glad som dagen er lang, gråter sjeldent og er veldig for seg. :)

Han er alt vi kunne drømme om, og vi er så utrolig glad for at vi har han i livet vårt ! :D


Et lite bildet av gutten må vi jo ha, her er et bilde noen dager før han ble 9 mnd.









3 comments:

  1. Morsomt å følge med og fint at du holder oss oppdatert. Det er artig å snakke med Marcus på msn, han er litt sjenert med det samme. Fortsett å logge og sende bilder. Han er en flott gutt. Hilsen stolt bestemor.

    ReplyDelete
  2. Wow, he is growing so fast. I'm glad you were able to find a doctor that you both like, that is important. It is great that you are keeping track of his progress. He will enjoy this information as he gets older and has children of his own.

    ReplyDelete
  3. så bra at legen er flink når det kommer til og ta allergien osv på alvor. håper dere kan finne ut snart hva han er allergisk mot så dere slipper og være redde for allergisk reaksjoner

    ReplyDelete